“Lodge” ketaus keptuvės: ilgaamžiškumas ir paprasta priežiūra

By | March 5, 2014

Populiarios visame pasaulyje „Lodge“ keptuvės gaminamos Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jos nepakeičiamos daugelyje pasaulio virtuvių. Ketus – tai metalų lydinys, kuriame daugiau nei 95 proc. geležies. Ketaus indai naudojami jau daugiau nei 100 metų, tačiau jų populiarumas iki šių dienų nė kiek nesumažėjo. „Lodge“ keptuvės yra universalios, jose galima ruošti visų rūšių produktus, tačiau tobulai jos tinka gaminti maistą, kuris ruošiamas ilgiau, pavyzdžiui, mėsa.
Prieš daugiau nei dešimtmetį įmonė „Lodge“ iš naujo atrado ir gerokai patobulino ketaus keptuvių gamybos technologiją. Pagaminti indai specialiai apdorojami: ant jų užpurškiama augalinio aliejaus ir keptuvės kaitinamos labai aukštoje temperatūroje. Tokiu būdu sukuriamas natūralus, lengvai prižiūrimas, trinčiai atsparus indų paviršius. „Lodge“ indai šiandien mielai naudojami ne tik paprastų žmonių, bet ir žinomiausių pasaulio virėjų. Pagamintos Tenesio liejykloje maisto ruošimo priemonės 2003 m. laimėjo „Geriausio metų pirkinio“ apdovanojimą, ir ketaus kulinarija visoje planetoje atgimė iš naujo.


Galima išskirti šias pagrindines ketaus keptuvių savybes:
• jos yra storo metalo, patvarios ir ilgaamžės;
• kepimo paviršius yra atsparus braižymuisi, maistą galima gaminti ypač aukštoje temperatūroje, pavyzdžiui, ant laužo;
• ketaus keptuvės pigesnės, lyginant su kitomis kokybiškomis keptuvėmis;
• universalios: galima naudoti produktus kepant ant viryklės, ir orkaitėje, ir ruošti maistą stovyklaujat gamtoje;
• keptuvės kaista ilgiau nei įprastos, tačiau jas tinkamai įkaitinus, maistas kepa tolygiai, išlieka gardus ir sultingas, nepraranda naudingųjų savybių;
• ketaus keptuvė kelis kartus ilgiau išlaiko šilumą, lyginant su įprastais maistui ruošti skirtais indais;
• keptuvės atrodo gana paprastos, tačiau jos labai kokybiškos, nesenstančio dizaino.
Dėl specialios paruošimo technologijos ketaus keptuvės – ypač sveikas pasirinkimas, nes gamindami sunaudosite mažiau riebalų. „Lodge“ keptuvės yra nekenksmingos naudoti, nes neturi teflono sluoksnio, kuris laikui bėgant susibraižo ir nuodingos medžiagos skverbiasi į maistą. Naudojant ketaus keptuves, maistas prisotinamas geležies.
Kuo ypatinga ketaus keptuvių priežiūra?
• Šias keptuves rekomenduojama plauti rankomis ir išplovus iš karto nusausinti. Galima naudoti lašelį muilo ar indų ploviklio, tačiau nebūtina, nes 4 min. pakaitinta keptuvė tampa sterili.
• Keptuvių nerekomenduojama plauti indaplovėse, valyti stipriais valikliais ir šiurkščiais šveistukais, nes galite apgadinti indo paviršių.
• Kaskart išplovę ir išdžiovinę keptuvę, įtrinkite jos kepimo paviršių lašeliu aliejaus. Tai pamaitins geležį ir apsaugos ją nuo drėgmės bei korozijos.
• Su šiomis keptuvėmis galima naudoti medinius, silikoninius ar metalinius kepino įrankius.
Daugiau informacijos apie keptuvių priežiūrą rasite čia: http://www.bohemia.lt


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *